Työssäoppiminen 29.4.

Työssäoppiminen 29.4. MARMOROINTITEKNIIKKA

Marmorointitekniikasta on todella vaikea löytää tietoa. lopputuloksista löytyy kyllä kuvia, mutta itse tekniikasta ei ole juurikaan kerrottu internetissä mitään. Kansainvälisesti marmoroinnilla tarkoitetaan hiustenvärjäyksen kohdalla moniakin eri tekniikoita. Olen itse ymmärtänyt tekniikan näin, enkä edes muista mistä tämän olen oppinut:

Marmorointitekniikassa ensin levitetään koko päähän haluttu pohjasävy. Tämän jälkeen levitetyn värin päälle levitetään huolellisesti vaalennusainetta lapputekniikalla. Vaalennusainetta levitetään kohtiin, joihin halutaan luoda illuusio valosta, eli käytännössä kohdat mitä halutaan korostaa.

Useimmiten marmorointitekniikkaa käytetään lyhyen tukan värjäyksessä, sillä pitkässä tukassa siitä tulee helposti sotkuisen näköinen. Pitkälle hiukselle vastaava värjäystekniikka voisi olla balayage-tekniikka, koska siinäkin korostetaan hiusta tietyistä kohdista vaalennusaineen avulla ja luodaan kontrastia tummalla pohjalla. Jos kuitenkin vaaleista kohdista halutaan todella hentoja, ja eläväisen näköisiä, niin marmorointitekniikka sopii pitkälle hiuksellekin.

Kuva on todella huonolaatuinen, mutta tässä asiakkaalle on tehty hiustenleikkuun lisäksi värjäys käyttäen marmorointitekniikkaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etätehtävä 18.3.2020

Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö