Työssäoppiminen 23.4.

Työssäoppiminen 23.4. HIUSTEN VÄRJÄYS ASIAKKAALLE

Asiakastyöhön kuului myös hiustenleikkaus, mikä on esitetty toisessa postauksessa: täällä.

Asiakas toivoi uutta vivahdetta hiuksiin, ja harmaiden peittoa. Väri ei kuitenkaan saisi olla liian erikoinen, vaan pysyttäisiin samoissa tummuuksissa kuin aiemmin.

Päädyttiin kaupasta saataviin kotiväreihin, sillä tukku ei ollut nyt mahdollinen ostopaikka, sekä hapetteita minulla ei vielä itsellä ole, ja siksi en ostanut värituubeja koululta.

Valitsimme Loréalin Casting Creme Gloss - kotivärin sävyssä "Spicy Chocolate". Kyseessä oli kevytväri, mikä sopi harmaiden peittoon loistavasti.

Ennen värin levitystä analysoin asiakkaan hiuspohjan ja hiuksen laadun. Tein muutamia havaintoja:
- Hiuksia oli runsaasti, mutta hius oli ohutta
- Hiuksen kunto oli muuten hyvä, mutta harmaiden hiusten kohdalla oli lasimaisuutta havaittavissa, varsinkin edessä
- Hiuksista noin 50% oli harmaata, eniten edessä, mistä luonnollisestikin yleensä harmautta näkyy eniten ja ensimmäisenä
- Hiuspohja oli terve, paikoittain kuiva. 
- Hiusten tummuus oli 6

Asiakkaan hiukset ennen värjäystä.

Asiakkaan otsatukka ennen värjäystä.
Sekoite-emulsion ja väriaineen sekoituksen jälkeen massaa tuli yhteensä noin 150 g. Se riitti hiuksiin todella hyvin, jäi vielä runsaasti ylikin.

Koska suurin osa harmaudesta oli havaittavissa hiuksten etuosassa, aloitin värin levittämisen sieltä, sillä se tarvitsi eniten peittoa. Värimassaa levitin runsaalla kädellä, turhaa säästelemättä. 

Värin levityksen jälkeen annoin värin vaikuttaa hiuksissa 25 minuuttia. Pesun jälkeen leikkasin vielä asiakkaan hiukset, jonka esittelyn löytää toisesta blogitekstistä: täältä. Viimeistelin asiakkaan hiukset harjatuilla kiharoilla, ja föönasin pyöröharjalla otsatukan sopivaan muotoon.

Asiakkaan hiukset värjäyksen (ja leikkauksen) ja viimeistelyn jälkeen.


Asiakkaan otsatukka värjäyksen (ja leikkauksen) ja viimeistelyn jälkeen.
Olin tyytyväinen väriin, samoin asiakas. Harmaat peittyivät täysin, ja hiuksiin tuli mukava lämmin punertava vivahde. Mielestäni onnistunut työ!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etätehtävä 18.3.2020

Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö