Etätehtävä 18.3.2020

Tehtävänä oli ensin tutustua netissä muodikkaisiin ja itselle uusiin kampaustekniikoihin, ja valita kolme videota näistä. Löysin kaksi videota YouTubesta, ja yhden Pinterestistä.


Ensimmäisessä videossa luodaan korkeutta kampaukseen tupertamalla kruunun kohdalta, ja tämän jälkeen kohottamalla tyveä vielä kihartamalla. Tupeeraus on minulle tuttu kyllä, mutta tapa jolla kampaaja videolla tämän teki, ei ollut. Ehdottomasti tulee käyttöön jatkossa!


Toisessa saman kanavan videossa kampaaja tekee klasissia Hollywood - tyylisiä harjattuja kiharoita harjoituspäähän. Tämä on todella yleinen helppo ja nopea viimeistelytyyli, mutta minulle tämä ei ollut käytännössä tuttu.


Kolmas video on otettu Pinterestistä kuvankaappauksena, ja siksi lastu on hieman huono. Videossa kampaaja tekee nopean ja tyylikkään, mutta rennon kampauksen kieputtamalla eri osioita ristiin ja nyppimällä niitä auki. Tämän kampauksen tein mallilleni muokkaamalla siitä hieman juhlallisemman lisäämällä kukkapannan, tekemällä eteen pienen letin, ja viimeistelemällä sen eri tavalla.

Ohjeet kampaukseen (soveltuu keskipitkille hiuksille parhaiten) :

1. Laita tyveä kohottavaa ainetta, sekä muotovaahtoa kosteisiin hiuksiin.
2. Föönaa hiukset muistaen tyvikohotuksen!
3. Kiharra koko pään hiukset kolmessa kerroksessa.
4. Harjaa kiharat sormilla auki käyttäen hiusöljyä, jos hius sitä vaatii.
5. Kieputa vuorotellen pään molemmilta puolilta osioita niskaan videon mukaisella tavalla. Kiinnitä pinnillä, ja nypi auki. (huom! Halutessaan etuhiuksista voi tehdä pienen letin ja nyppiä sen auki ennen niskaan kiinnitystä)
6. Jätä hieman hiuksia vapaaksi edestä, ja nypi vielä koko kampausta isontamalla sitä hieman.
7. Viimeistele lakalla ja kiinnitä kukkapanta pinneillä.

Vinkkejä:
- Käytä suolasuihketta rennompaa lopputulosta hakiessasi. Lisää suolasuihke kihartamisen jälkeen.
- Mitä tiukemmin kieputetut osiot ovat kiinnitetty, sitä juhlallisempi tunnelma kampauksessa on - on siis moneen tilaisuuteen sopiva pienten muutoksien myötä!

Oman lopputuloksen arviointi:
- Kampauksen painopiste hakusessa: niskassa, ja kruunulla on korkeutta.
- Kampauksen pinta oli todella epätasainen, ja lakan jälkeen virheet korostuivat. Tarvitsen pinnan huolittelussa vielä harjoitusta.
- Itse olin suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen, en ollut tehnyt vastaavaa aiemmin.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö