Työssäoppiminen 28.4.

Työssäoppiminen 28.4. VÄRJÄYSTEKNIIKOITA

Zig Zag Balayage - tekniikka


Tutustuin Guy Tangin Youtube-videoon, missä hän toteutti asiakkaalle värjäyksen käyttäen zig zag balayage-tekniikkaa. En ole varma mistä tekniikka on alunperin lähtöisin, mutta joka tapauksessa tämä oli minulle uusi.

Balayage-värjäykset ovat minulle tuttuja kyllä, mutta videolla näkyvä levitystekniikka ei. Käytännössä hiukset siis osioidaan sahalaitaisin kuvioin, eikä suorin linjoin. Ristipäänjaosta ei edes keskustella, ja levitys on suhteellisen nopeaa. Tällä värjäystekniikalla varsinkin vaalennettaessa se tuo hiukseen mahtavaa syvyyttä, ja luo illuusion, että värjättyjä osioita olisi enemmänkin.

Todella mielenkiintoinen tekniikka, ja haluan tulevaisuudessa ehdottomasti sitä kokeilla. Varsinkin nyt juuri värjäyskurssin käyneenä mielessä on vain suorat linjat ja mahdollisimman tasaiset levitykset ja levityssuunnat, mitkä tietenkin ovat osa värjäysprosessia. Nyt olisi kuitenkin tällä tekniikalla mahdollisuus kokeilla jotakin erilaista, ja päästä "leikkimään" värjäyksillä enemmän.

Löysin muualta myös kuvia, joissa käytetään kyseistä tekniikkaa:

Tässä värjäystä tehdään todella paljon pienemmällä sahalaitakuviolla, kuin Guy Tangin videolla.
Tässä taas sahakuviosta on tehty todella paljon loivempi, ja matalampi, kuin muissa mainituissa. Lopputulos on täyteläisempi, kun yhteen osioon menee enemmän hiusta!
Voisin kuvitella että zig zag- tekniikkaa voisi myös käyttää, kun koko päätä halutaan alkaa vaalentamaan suhteellisen tummasta lähtökohdasta, perinteisen raidoituksen sijaan siis. Myös vaaleatukkaisen tyvikasvua voisi yrittää peittää tällä tekniikalla, jos kampaamossa ei ole intoa ravata neljän viikon välein. Monikäyttöinen tekniikka!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etätehtävä 18.3.2020

Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö