Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Tänään hyvä ystäväni tuli minulle värjäysmalliksi. Mallin tavoitteena oli peittää tyvikasvu, sekä saada hiuksiin tasaisempaa sävyä. Päädyin tekemään tyvikasvun vaalennuksen, ja koko pään kevytvärjäyksen käyttäen KC:n Velvety Blond - sarjaa.

Ennen vaalennusaineen levittämistä analysoin mallin hiusten ja hiuspohjan kunnon:

                • Hiuspohja oli terve, mallilla ei allergioita. 
                • Hiuksissa ei ollut havaittavissa harmautta, tai jäänteitä metallista.
                • Hiuksen tummuus oli tyvestä 8, sekä pituudesta ja latvasta 9, paikoittain 10.
                • Hiusten paksuuden määrittelin paksuksi, hiusten määrän vähäiseksi, ja hiuksen kunnon muutoin normaaliksi, mutta latvat olivat paikoittain hieman huokoiset.
                • Mallilla oli noin puoli vuotta sitten vaalentanut hiuksiaan kaupan vaalennusaineilla, sekä sävyttänyt niitä pastellinsävyihin huomaamattomilla tuloksilla. Pastellin sävyjä ei silmällä nähnyt hiuksesta.





Kuten aiemmin sanoin, päädyin tekemään mallille vaalennuksen tyveen, ja koko pään kevytvärjäyksen. Käytin kevytväreinä KC:n Velvety Blond-sarjasta kahta eri sävyä yhtä paljon: sävyt olivat 907 Tupakka ja 901 Kevyt tuhka. 

Vaalennusmassaa tein yhteensä 120 g suhteella 1:2. Käytin KC:n Multibleach - vaalennusjauhetta 40 g ja KC:n KCOxid 3 % hapetetta 80 g. Koska kyseessä oli vaalennus, vaikutusaika määrittyi seuraamalla. Mallin hiuspohja kesti vaalennusaineen hyvin, joten annoin massan vaikuttaa maksimiajan 50 minuuttia mahdollisimman vaalean lopputuloksen saamiseksi. 












Vaalennusaineen pesun, ja hiusten kuivauksen jälkeen värjäsin koko pään aiemmin mainituilla sävyillä. Tein värimassan suhteella 1:2, sillä kyseessä oli kevytväri. Sekoitin molempia värisävyjä yhteensä 50 g, ja 100 g KC:n KCOXid 3 % hapetetta. Värimassaa oli siis yhteensä 150 g, ja se riitti koko päähän loistavasti. Annoin värimassan vaikuttaa hiuksissa 20 minuuttia.

Hiusvärin pesun jälkeen tein mallin pyynnöstä hänelle vielä hiustenleikkuun. Leikkasin hyvin epätasaisesta ja huokoisesta latvasta noin 12 cm pituutta pois.


Leikkauksen jälkeen viimeistelin mallin hiukset vielä kihartamalla, sekä kauniilla hollantilaisella letillä. Malli oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen, ja niin olin minäkin. Tähän asti onnistunein asiakas ehdottomasti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etätehtävä 18.3.2020

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö