Asiakastilaisuus 4.5.2020

Asiakastilaisuuden järjestäminen 
Näyttösuunnitelma
Julia ja Tytti

Tämä on yhteinen suunnitelma näytön kokonaisuudesta.

Tilaisuuden ideointi

Kun aloimme ideoimaan tilaisuutta, olimme heti yhtä mieltä siitä, että haluamme hyödyntää molempien osaamista näytössä. Ideaksi tuli yhdistää kosmetiikka ja kampaukset. Pikkuhiljaa saimme ideoita enemmän ja enemmän, ja pian meillä olikin ideoituna valmis kokonaisuus. Tilaisuuden rakenteen saimme todella nopeasti kasaan.
Näyttömme toteutetaan koululla AmiStylessä sellaisena päivänä, kun kampaamoon ei ole tulossa asiakkaita. Näin mahdollistamme samalla AmiStylen markkinointia, ja mahdolliset tulevat asiakkaat pääsevät tutustumaan tiloihimme. Päädyimme tähän sen ollen helppo, niin sanottu valmis tila, ja samalla asiakkaamme näkevät millaiset tilat/palvelut koululla on tarjota asiakkaille.
Aiomme toteuttaa päivän, jolloin kolme ennalta sovittua mallia saavat mahdollisuuden meikkiin, kampaukseen ja pienimuotoiseen mallikuvaukseen. Kuvat osallistujat saavat itselleen muistoksi päivästä tai käyttöön tulevaisuudessa. Malleilla on mahdollisuus tarkastella heidän kasvojen muotoihin ja silmien väriin sopivia hiustyylejä ja meikkejä, sekä selvittää heidän värivuodenaikansa. Tätä varten Tytti suunnittelee julisteita, jotka ripustamme seinälle tilaisuuden ajaksi. Julisteissa on eritelty eri kasvojen muodot, silmien värit, sekä niihin sopivat ehostukset.

Asiakaskohderyhmät

Valitsimme tilaisuuden teeman itsellemme luontevaksi ja kiinnostavaksi. Tilaisuus on tarkoitettu muutamalle lähipiirimme ihmisille, joille katsoimme teeman sopivaksi.  Nuoria, rohkeita ja avoinmielisiä ihmisiä. Malleilta vaaditaan rohkeutta, sekä pientä valmistautumista päivään. Haluamme toteuttaa rohkeita kampauksia ja tavallisesta poikkeavia meikkejä. 

Tilaisuuden vastuuhenkilöt
Jaoimme töitä niin, että Tytti tekee enemmän kädentaitoa vaativia tehtäviä (julisteet värovuodenajoista ym.) ja Julia enemmän sosiaalisia taitoja vaativia tehtäviä (yhteydenotot sponsoreille ym.) Itse tilaisuudessa olemme jakaneet työt niin, että Julia hoitaa ehostukset ja Tytti kampaukset, jolloin työmäärä on kammallekin yhtä suuri.

Pyydämme heitä saapumaan paikalle pestyillä hiuksilla, perusteellisen kasvojenpuhdistuksen tehneenä, sekä mustalla paidalla. Kuvaukset toteutetaan vyötäröstä ylöspäin, ja yhtenäisellä yläosalla saamme mallikuvista esteettiset ja yhtenäiset. Kuvia otetaan jokaisesta mallista erikseen, mutta myös yhdessä. Osallistuneilla malleilla on mahdollisuus saada kaikki kuvat omaan käyttöönsä kuvausten ja editoinnin jälkeen.

AmiStylestä tarvitsemme kaksi peilipaikkaa, joissa toisessa meikataan ja toisessa tehdään kampauksia. Olemme suunnitelleet tilaisuuden siten, että Julia hoitaa mallien meikkauksen, ja Tytti tekee kampaukset. Kuvaustausta, valo ja mahdollisesti kamera otetaan käyttöön koululta, ja ne asetellaan kampaamoon niille sopivalle paikalle kuvauksia varten. Näitä tarvikkeita tulemme tiedustelemaan opettajilta.

Budjetointi ja yhteistyökumppaneiden hankinta

Yhteistyökumppaniksi olemme kiitollisesti saaneet Miraculos Oy:n (KC Professional), josta saimme muotoilu- ja viimeistelytuotteita kampauksia varten, sekä Glitternistin, jonka avulla saamme luotua upeita ja glitterisiä maskeerauksia ja meikkejä. Glitternistiltä olemme saaneet 4 glittertuotetta, joita käytämme mallien meikeissä. Valitsimme nämä yhteistyökumppanit koska heidän tuotteensa sopivat visioomme, ja ovat tarpeellisia tilaisuuteemme käytettäviksi. Olemme myös itse henkilökohtaisesti todenneet heidän tuotteensa hyviksi ja meille sopiviksi. Tilaisuuden jälkeen sosiaaliseen mediaan laitamme kuvia tilaisuudesta, johon liitämme muun muassa hashtagit #KCprofessional #glitternisti ja #glitternistiglitters.
Olimme aikaisemmin ajatelleen, että tilaisuudessa olisi malleille pientä tarjottavaa tms., mutta tilanteesta johtuen mietimme asiaa lähempänä uudelleen. Jos tarjottavaa on, siitä tietenkin aiheutuu kuluja. Näiden kustantamiseksi kehitämme ratkaisun.

Markkinointi

Tilaisuudesta ei tehdä varsinaista mainosta, sillä osallistuvat mallit ovat kontaktoitu etukäteen, ja ovat jo ennen itse tapahtumaa tiedossa. Mallit myös tarvitsevat tietää ohjeet, miten heidän tulee valmistautua ennen paikalle saapumista. Malleja on kolme, emmekä kahdestaan ehdi vastaanottamaan enemmän malleja, joten tilaisuuteen osallistuva ryhmä on todella pieni. Käytimme malleja hankkiessa siis sosiaalisia suhteita, ja täten periaatteessa sisäistä markkinointia. Markkinointiväylöinä on ollut keskustelut kasvotusten ja puhelimen välityksellä.

Tilaisuudessa yhteistyökumppaneiden tuotteet ovat näkyvillä koko ajan, jolloin olemme näiden yritysten markkinointiväylänä. Markkinoimme tuotteita, mutta itse tilaisuuden markkinoinnille ei ole tarvetta.

Tavoitteet

Tilaisuuden tavoitteena on järjestää asiakkaille mukava päivä, irtiotto arjesta, sekä opettaa asiakkaille, kuinka heidän muoto-opillisesti kannattaisi itseään ehostaa. 
Päivän suurin tavoite minulle henkilökohtaisesti (Tytti) olisi että jokainen asiakas tilaisuuden päätteeksi tuntisi itsensä hyvännäköiseksi, itsevarmaksi ja rohkeaksi. 
Omat tavoitteet ovat samoissa kuin Tytillä. Toivon, että päivä on meille, ja malleille ikimuistoinen kokemus (Julia).

Infokirje malleille
Näyttöä edeltävänä viikonloppuna lähetämme malleille lyhyet infokirjeet sisältäen ohjeet päivään valmistautumiseen. Pyydämme malleiltamme pientä valmistautumista, jotta takaamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.
Kopio malleille lähteneestä kirjeestä:
Hei, ja kiitos osallistumisestasi asiakastilaisuuteemme! Tässä muutamia asioita, joita sinun tulisi ottaa huomioon;
Pese hiuksesi edeltävänä päivänä, ja tee perusteellinen ihon puhdistus ennen tilaisuuspaikalle saapumista. Mahdollisuuksien mukaan, pyri tekemään myös kasvojen kuorinta ja kosteuttava naamio. 
Pukeudu mustaan pitkähihaiseen paitaan, ja siisteihin housuihin. Housujen värillä ei ole väliä, sillä vain yläosa tulee näkymään valokuvissa. 
Tilaisuus alkaa klo: 15:30, ja päättyy aikaisintaan klo: 18:00. Salon ammattikoulun AmiStylessä, osoitteessa Taitajankatu 6, 24240 Salo.

Näyttöpäivä
Mallit saapuvat paikalle AmiStyleen klo 15:30. Me (Tytti ja Julia) olemme siellä jo aikaisemmin laittamassa peilipaikkoja valmiiksi ja ripustamassa julisteet esille. Näyttö alkaa toivottamalla mallit tervetulleeksi tilaisuuteen, sekä lyhyellä kertauksella siitä, mitä tilaisuus pitää sisällään. 
Jokainen malli käy meikkauksessa ja kampauksessa ennen kuvauksia. Kuvaukset toteutetaan yksittäin, ja ryhmässä. Kampausten, meikkausten ja valokuvausten välissä malleilla on mahdollisuus tarkastella näkyvillä olevia julisteita, joissa käsitellään muun muassa omiin piirteisiin sopivia meikkejä. Tilaisuuden aikana malleilla on myös mahdollisuus tarkastella sponsoriemme Miraculous Oy:n ja Glitternistin tuotteita. 

Ajatuksia näytön jälkeen, sekä mallikuvat

Näyttö sujui kohtalaisen hyvin. Oli monia asioita, mitä olisi voinut tehdä toisin, mutta jokaisesta kokemuksesta oppii ja seuraavaksi tehdäänkin eri tavalla!

Olin tyytyväinen meikkeihini, joita malleille tein. Huomasin niissäkin virheitä, mutta valokuvissa ne näyttivät hyviltä. Mallikuvia voi tarkastella Instagramistani @juliasinsomnias.

Erityiskiitos vielä Glitternistille ja Miraculous Oy:lle! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etätehtävä 18.3.2020

Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö