Etätehtävä 19.3.2020

Miten minä onnistun?

Olen opiskellut nyt noin kaksi ja puoli kuukautta. Tähän aikaan on mahtunut niin onnistumisia, kuin epäonnistumisia opintojeni saralla. Onnistunut olen mielestäni monessakin asiassa. Lähes jokainen opittu asia on ollut minulle uusi. Se, että ensimmäinen mallityö on onnistunut, tai ensimmäiset lappuraidat ovat harjoituspäässä tasaiset, ovat suuria onnistumisen tunteita näin opintojen alussa. Onnistuminen motivoi yllättävän paljon oppimaan lisää.

Onnistumisen tunteen saa aikaan monikin asia: itsevarmuus omasta työstä, muiden opiskelijoiden kommentit, tai opettajan antama positiivinen palaute. En ole vielä tehnyt asiakkaita Amistylen puolella, mutta asiakkaan tyytyväisyys tekee kampaajan aivan varmasti onnistuneeksi työssään. Oman onnistumisen olen nähnyt parhaiten mallitöitä tehdessä, tai uusia tekniikoita opiskellessa kursseilla koulussa. Yhdestä mallityöstäni olen erityisen ylpeä:


Värjäyksen lopputuloksesta tuli juuri sellainen, kun asiakas toivoi. Tasausleikkaus onnistui todella hyvin, ja kokonaisuudessaan mallityö oli paras tekemistäni mallitöistä. Tämä työ löytyy kokonaisuudessaan täältä: https://julianhius.blogspot.com/2020/02/varjays-vaalennus-ja-kevytvarjays.html

Onnistuneeseen asiakastilanteeseen liittyy muutakin, kuin pelkästään onnistunut lopputulos. Kommunikaatio asiakkaan kanssa tulee olla sujuvaa ja mutkatonta. Asiakkaalla pitäisi olla hemmoteltu olo, sekä mahdollisuus rentoutua kampaajakäynnin aikana. Konsultaatio on äärettömän tärkeää tehdessä asiakkaan ulkonäköön liittyviä päätöksiä. Asiakaspalvelijana kampaajan tulisi tuoksua hyvältä, ja olla huolitellun näköinen. Nämä ovat suhteellisen pieniä asioita yksittäin, mutta yhdessä luovat täydellisen onnistuneen asiakaspalvelukokemuksen.

Epäonnistuminen on aivan luonnollista myös, ja virheistä oppii enemmän kuin voikaan kuvitella. Näin opintojen alussa epäonnistumisiakin on riittänyt. Föönaus oli, ja on edelleen tähän mennessä yksi vaikeimmista asioista, mitä käytännössä on pitänyt koulussa tehdä. Pitkän tukan föönauksessa epäonnistun joka kerta. Joka kerta lopputulos on kuitenkin hieman aiempaa parempi, mikä motivoi minua yrittämään sitä aina uudelleen. Raidoitustekniikan opettelu oli aluksi uskomattoman vaikeaa. Tehdessämme raitoja harjoituspäihin hoitoaineella en saanut millään lappuja pysymään paikallaan, lapuista tuli todella ryppysiä, eikä raidoituksesta tullut mitään. Lopulta sekin alkoi onnistumaan. Nämä epäonnistumiset ovat kuitenkin asioita, mitkä kuuluvat näihin opintoihin, ja on täysin luonnollista. Epäonnistuessa ei auta muu kuin korjata ryhti ja nostaa katsetta, ja kokeilla uudelleen. Kehitys tekee mestarin, eikä kaikkea voi oppia ensimmäisellä kerralla!

Jotta onnistun työssäni, tarvitsen siihen riittävästi aikaa suunnitella, ja konsultoida asiakastani. Olen erityisen tarkka asiakkaan/mallin toiveista, enkä halua missään nimessä tuottaa pettymystä asiakkaalleni. Omaan perfektionistin piirteitä, ja siksi joskus helpot ja yksinkeritaiset asiat vievät minulta tavallista kauemmin aikaa. Harjoituksen myötä tämäkin varmasti helpottuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etätehtävä 18.3.2020

Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö