Värjäys - tasaisempi väri vaalennuksella ja sävytteellä - mallityö

Tänään tein koko pään vaalennuksen ja sävytyksen.

Mallini toivoi tasaista väriä, sekä vaaleampaa, mitä hänellä sillä hetkellä hiuksissa oli. Alkuperäisenä tavoitteena oli saada laventelimainen sävy, mutta tähän lopputulokseen emme ihan päässeet yhdellä vaalennuksella.

Ennen värien levittämistä analysoin mallin hiusten ja hiuspohjan kunnon:

              • Hiuspohja oli terve, ei allergioita.
              • Hiuksissa ei ollut havaittavissa harmautta.
              • Hiusten tummuus oli tyvestä 7, pituudesta 8 ja latvasta 8, paikoittain 10.
              • Hiusten paksuuden määrittelin normaaliksi, hiusten määrän runsaaksi, ja hiuksen kunnon normaaliksi.
              • Mallilla oli takana hapetevärjäys koko pituudessa noin puolen vuoden takaa, ja noin vuosi aikaisemmin latvoihin oli tehty vaalennys. Suoravärejä oli myös koko pituudessa muutamia, ajankohdista ei varmaa tietoa.






Tytin ja opettajan avulla päätin tehdä mallille ensin tyven ja pituuden vaalennuksen, paikoittain myös latvoista. Päädyin käyttämään KCMultibleach- vaalennusjauhetta, sekä KCOxidin 6 % hapetetta. Vaalennusmassaa tein yhteensä 3 x 120 g. Sekoitussuhde oli 1:2, eli yhteen 120 g:n vaalennusmassaaan tuli 40 g vaalennusjauhetta, ja 80 g hapetetta.











Tytti auttoi minua vaalennusaineen levittämisessä. Laitoimme vaalennusainetta tassaisesti tyveen ja pituuteen, ja latvoissa niihin kohtiin, jotka näyttivät sitä tarvitsevan/olivat tummempia kohtia. Vaikutusaika määritettiin seuraamalla. Annoin vaalennusaineen vaikuttaa noin 40 minuuttia, jonka jälkeen menimme pesemään aineen pois. Pesun jälkeen kuivasin hiukset, sekä tarkkailin vaalennuksen lopputulosta, ja määritin oikean tummuisen sävytteen. 

Käytin KC:n Luxima-sarjaa. Olisin itse mennyt Pearly Blondilla ja Lavenderilla, mutta opettajan neuvosta vaihdoin ensimmäisen tummempaan sävyyn: Pearly Pasteliin. Sävytettä tein yhteensä 2 x 120 g. Yhteen 120 g:n massaan tuli siis 80 g KCOxidin 1,5 % hapetetta, sekä 20 g KC:n Luxima-sarjan Pearly Pastel-sävyä, ja 20 g Lavender-sävyä (1:2). Sävyte sai vaikuttaa koko päässä 20 minuuttia.










Hiustenpesun jälkeen tein vielä mallin pyynnöstä hänelle tasausleikkauksen, jossa latvoista lähti kuivaa hiusta noin 3 cm pois. Tämän jälkeen kuivasin ja viimeistelin mallin hiukset kiharoilla ja pienellä hollantilaisella letillä.

Ennen ja jälkeen

Lopputulos oli hieman tummempi, mitä alunperin tavoittelimme, mutta malli, ja minä olimme erittäin tyytyväisiä tasaiseen lopputulokseen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etätehtävä 18.3.2020

Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö