Värjäys - vaalennus ja sävytys - mallityö

Tänään teimme värjäyksen kolmen hengen ryhmässä (minä, Sofia ja Kirsika).

Mallimme toivoi tyvikasvuaan peittoon, sekä pituutta ja latvaa hieman vaaleammaksi. Päädyimme vaalentamaan hiukset tyvestä, sekä tekemään vaalennuspesun pituuksiin ja latvoihin. Sävytimme niitä kylmemmäksi violetin ja pinkin sävyillä.

Ennen vaalennusaineen levittämistä analysoimme mallin hiusten ja hiuspohjan kunnon:


              • Hiuspohja oli terve, mallilla ei allergioita.
              • Hiuksissa ei ollut havaittavissa harmautta.
              • Hiusten väri oli tyvestä 8, pituudesta 9 ja latvasta 9.
              • Hiusten paksuuden määrittelimme normaaliksi, hiusten määrän runsaaksi, ja hiusten kunnon normaaliksi.
              • Mallilla oli takanaan vaalennus noin vuosi sitten, raidoitus noin puoli vuotta sitten, sekä noin kuukauden ajan hän oli käyttänyt kotonaan pronssin sävyistä color maskia.








Päätimme vaalentaa käyttämällä KCBlonde Multibleach- vaalennusjauhetta, sekä KCOxid 6% hapetetta. Teimme vaalennusainetta yhteensä 240 g suhteella 1:2. Levitimme aineen yhdessä hiusten tyveen, ja määrittelimme vaikutusajan seuraamalla vaalennusta. 














Kun hiukset näyttivät vaalentuneen tarpeeksi noin 35 minuutin jälkeen, teimme vielä vaalennuspesun pesupaikalla. Siinä käytimme seosta, jossa vaalennusjauhetta, vettä, ja shampoota oli sekoitettu saman verran suhteella 1:1:1. En tiedä, kuinka paljon tätä seosta loppupeleissä oli, en ollut sitä tekemässä. 













Vaalennuspesun jälkeen levitimme hiusten koko pituuteen tyvestä latvaan sävytettä, jossa oli sekoitettu kolmea eri KC:n sävyä: Frozen Rose Blond 20 g, Strawberry Blond 20 g, Inky Pinky 10 g, sekä KCOxid 1,5 % hapetetta 100 g. Yhteensä sävytemassaa oli siis 150 g. Annoimme sävytteen vaikuttaa hiuksissa 15 minuuttia, jonka jälkeen pesimme sen pois pesupaikalla.













Sofia kuivasi mallin hiukset, viimeisteli ne kauniisti laineraudalla, ja minä tein lopuksi vielä hollantilaisen letin ja pienen nutturan letin hiuksista.

Lopputulos oli kaunis, ja malli oli erittäin tyytyväinen. Mekin olimme. Onnistunut työ jälleen!

Ennen ja jälkeen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Etätehtävä 18.3.2020

Värjäys - vaalennus ja kevytvärjäys - mallityö

Värjäys - harmaa peittoon kevytvärillä - mallityö